Admin

Mesaj Sayısı: 8 Rep Puanı: 2147483643 Teşekkürler: -1 Kayıt tarihi: 22/09/10 Nerden: <Evden>
 | Konu: Okulumuzun Tarihçesi Çarş. Eyl. 22, 2010 5:39 pm | |
| Okulumuz, ilçemizin İspatcami Mahallesinde halkın "KARABAYIR" diye isimlendirdiği alan üzerine yapılmıştır.
Osmanlı Devleti zamanında, okulumuzun bulunduğu yerin hemen yakınında bir "TEKKE" varmış. Tekenin bahçesi, okulumuzun şimdiki bahçesinin içinde kalıyormuş. Tekke yıkıldıktan sonra bu alan boş kalmış. Bazı kişilerce bir süre koyun ağılı olarak kullanılmıştır.
Zati YÖRÜKER’in Belediye Başkanlığı zamanında bu alan ağaçlandırılmış, ekilen çam fidanları ile bu alana küçük bir koru niteliği kazandırılmıştır.
Zaman içinde, nüfus artınca mahalle genişlemiş, okul sorunu ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine zamanın Belediye Başkanı Hüseyin YAZIR, Belediye Meclisinde aldırdığı bir kararla ......
İlçemizin düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 19 Kasım 1922 de Türk Askerlerini, Keşan Halkı , okulumuzun kurulu olduğu bu alanda büyük bir coşku ile karşılamıştır. Bu güzel tarihi anı yaşatmak için, halkın isteği, vilayet makamının onayı ile okulumuza "KURTULUŞ İLKOKULU" adı verilmiştir.
Okulumuz 1997-1998 eğitim-öğretim yılında sekiz yıllık temel eğitime geçildiği için "KURTULUŞ İLKÖĞRETİM OKULU" olarak adı değişikliğe uğramıştır.
En son Admin tarafından Çarş. Eyl. 22, 2010 5:55 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Young

Mesaj Sayısı: 6 Rep Puanı: 2147483643 Teşekkürler: 0 Kayıt tarihi: 22/09/10 Yaş: 13 Nerden: nerden olacak evden allahım yaa
 | Konu: Geri: Okulumuzun Tarihçesi Çarş. Eyl. 22, 2010 5:45 pm | |
| Bilgiler için teşekkürler |
|
Admin

Mesaj Sayısı: 8 Rep Puanı: 2147483643 Teşekkürler: -1 Kayıt tarihi: 22/09/10 Nerden: <Evden>
 | Konu: Geri: Okulumuzun Tarihçesi Çarş. Eyl. 22, 2010 5:46 pm | |
| |
|